Dasar Privasi

1. peruntukan am

Dasar pemprosesan data peribadi ini telah disediakan mengikut keperluan Undang-undang Persekutuan 27.07.2006 Julai 152. No. XNUMX-FZ "Mengenai Data Peribadi" dan menentukan prosedur untuk memproses data peribadi dan langkah-langkah untuk memastikan keselamatan data peribadi yang diambil oleh BezTarakanov.ru (selepas ini dirujuk sebagai Operator).
1.1. Pengendali menetapkan sebagai tujuan dan syarat terpenting untuk pelaksanaan aktivitinya, pemenuhan hak dan kebebasan manusia dan sipil ketika memproses data peribadinya, termasuk perlindungan hak untuk privasi, rahsia peribadi dan keluarga.
1.2. Dasar Pengendali ini mengenai pemprosesan data peribadi (selepas ini dirujuk sebagai Polisi) terpakai kepada semua maklumat yang boleh diterima oleh Pengendali mengenai pelawat laman web https://beztarakanov.ru.

2. Konsep asas yang digunakan dalam Dasar

2.1. Pemprosesan data peribadi secara automatik - pemprosesan data peribadi menggunakan teknologi komputer;
2.2. Penyekatan data peribadi - penghentian sementara pemprosesan data peribadi (kecuali kes di mana pemprosesan diperlukan untuk menjelaskan data peribadi);
2.3. Laman web – koleksi bahan grafik dan maklumat, serta program komputer dan pangkalan data yang memastikan ketersediaannya di Internet di alamat rangkaian https://beztarakanov.ru;
2.4. Sistem maklumat data peribadi - sekumpulan data peribadi yang terdapat dalam pangkalan data, dan teknologi maklumat dan cara teknikal memastikan pemprosesannya;
2.5. Depersonalisasi data peribadi - tindakan akibatnya tidak mungkin untuk menentukan, tanpa menggunakan maklumat tambahan, kepemilikan data peribadi kepada Pengguna tertentu atau subjek data peribadi lain;
2.6. Pemprosesan data peribadi - tindakan (operasi) atau sekumpulan tindakan (operasi) yang dilakukan menggunakan alat automasi atau tanpa menggunakan alat tersebut dengan data pribadi, termasuk pengumpulan, rakaman, sistematisasi, pengumpulan, penyimpanan, penjelasan (kemas kini, perubahan), pengekstrakan , penggunaan, pemindahan (pengedaran, penyediaan, akses), depersonalisasi, penyekat, penghapusan, pemusnahan data peribadi;
2.7. Pengendali - badan negara, badan perbandaran, badan hukum atau individu, secara bebas atau bersama dengan orang lain yang mengatur dan (atau) menjalankan pemprosesan data peribadi, serta menentukan tujuan memproses data peribadi, komposisi data peribadi kepada diproses, tindakan (operasi) dilakukan dengan data peribadi;
2.8. Data peribadi – sebarang maklumat yang berkaitan secara langsung atau tidak langsung dengan Pengguna tapak web tertentu atau dikenal pasti https://beztarakanov.ru;
2.9. Pengguna – mana-mana pelawat ke laman web https://beztarakanov.ru;
2.10. Penyediaan data peribadi - tindakan yang bertujuan untuk mendedahkan data peribadi kepada orang tertentu atau kalangan orang tertentu;
2.11. Penyebaran data peribadi - sebarang tindakan yang bertujuan untuk mendedahkan data peribadi kepada kalangan orang yang tidak ditentukan (pemindahan data peribadi) atau untuk berkenalan dengan data peribadi sejumlah orang yang tidak terhad, termasuk pendedahan data peribadi di media, yang disiarkan di rangkaian maklumat dan telekomunikasi atau menyediakan akses ke data peribadi dengan cara lain;
2.12. Pemindahan data peribadi rentas sempadan - pemindahan data peribadi ke wilayah negara asing kepada pihak berkuasa negara asing, kepada individu asing atau badan undang-undang asing;
2.13. Pemusnahan data peribadi - sebarang tindakan yang mengakibatkan data peribadi dimusnahkan secara tidak dapat ditarik balik dengan kemustahilan untuk mengembalikan kandungan data peribadi dalam sistem maklumat data peribadi dan (atau) pembawa bahan data peribadi dimusnahkan.

3. Pengendali dapat memproses data peribadi Pengguna berikut

3.1. Nama penuh;
3.2. Alamat emel;
3.3. Nombor telefon;
3.4. Tahun, bulan, tarikh dan tempat lahir;
3.5. Foto;
3.6. Juga, laman web ini mengumpulkan dan memproses data tanpa nama mengenai pelawat (termasuk kuki) menggunakan perkhidmatan statistik Internet (Yandex Metrica dan Google Analytics dan lain-lain).
3.7. Data di atas selepas ini dalam teks Polisi disatukan oleh konsep umum Data Peribadi.

4. Tujuan memproses data peribadi

4.1. Tujuan memproses data peribadi Pengguna adalah untuk memaklumkan Pengguna dengan menghantar e-mel; memberikan Pengguna akses kepada perkhidmatan, maklumat dan/atau bahan yang terkandung di laman web.
4.2. Operator juga mempunyai hak untuk menghantar pemberitahuan kepada Pengguna tentang produk dan perkhidmatan baharu, tawaran istimewa dan pelbagai acara. Pengguna sentiasa boleh menolak untuk menerima mesej maklumat dengan menghantar e-mel kepada Operator ke info@beztarakanov.ru dengan nota "Penolakan pemberitahuan tentang produk dan perkhidmatan baharu serta tawaran istimewa."
4.3. Data tanpa nama Pengguna yang dikumpulkan menggunakan perkhidmatan statistik Internet digunakan untuk mengumpulkan maklumat mengenai tindakan Pengguna di laman web ini, meningkatkan kualiti laman web dan kandungannya.

5. Asas undang-undang untuk memproses data peribadi

5.1. Operator memproses data peribadi Pengguna hanya jika ia diisi dan/atau dihantar oleh Pengguna secara bebas melalui borang khas yang terdapat di laman web https://beztarakanov.ru. Dengan mengisi borang yang sesuai dan/atau menghantar data peribadinya kepada Pengendali, Pengguna menyatakan persetujuannya kepada Polisi ini.
5.2. Operator memproses data tanpa nama mengenai Pengguna jika ia dibenarkan dalam tetapan penyemak imbas Pengguna (penyimpanan kuki dan penggunaan teknologi JavaScript diaktifkan).

6. Prosedur untuk mengumpulkan, menyimpan, memindahkan dan jenis pemprosesan data peribadi yang lain

Keselamatan data peribadi yang diproses oleh Pengendali dijamin melalui pelaksanaan tindakan hukum, organisasi dan teknikal yang diperlukan untuk sepenuhnya mematuhi kehendak perundangan semasa di bidang perlindungan data pribadi.
6.1. Pengendali memastikan keselamatan data peribadi dan mengambil semua langkah yang mungkin untuk mengecualikan akses ke data peribadi orang yang tidak dibenarkan.
6.2. Data peribadi Pengguna tidak akan, dalam keadaan apa pun, dipindahkan ke pihak ketiga, kecuali dalam kes-kes yang berkaitan dengan pelaksanaan perundangan semasa.
6.3. Jika ketidaktepatan dalam data peribadi dikenal pasti, Pengguna boleh mengemas kininya secara bebas dengan menghantar pemberitahuan kepada Operator ke alamat e-mel Operator info@beztarakanov.ru bertanda "Mengemas kini data peribadi."
6.4. Istilah untuk memproses data peribadi adalah tidak terhad. Pengguna boleh pada bila-bila masa menarik balik persetujuannya terhadap pemprosesan data peribadi dengan menghantar pemberitahuan kepada Pengendali melalui e-mel ke alamat e-mel Pengendali info@beztarakanov.ru yang ditandakan "Penarikan balik persetujuan untuk pemprosesan data peribadi."

7. Pemindahan data peribadi rentas sempadan

7.1. Sebelum memulakan pemindahan data peribadi rentas sempadan, pengendali wajib memastikan bahawa negara asing, ke wilayahnya yang seharusnya memindahkan data peribadi, memberikan perlindungan yang dapat dipercaya terhadap hak-hak subjek data peribadi.
7.2. Pemindahan data peribadi rentas sempadan di wilayah negara asing yang tidak memenuhi syarat di atas dapat dilakukan hanya jika ada persetujuan tertulis dari subjek data peribadinya untuk pemindahan data peribadinya secara melintang dan / atau pelaksanaan perjanjian yang mana subjek data peribadi adalah pihak.

8. Peruntukan akhir

8.1. Pengguna boleh menerima sebarang penjelasan mengenai isu-isu kepentingan mengenai pemprosesan data peribadinya dengan menghubungi Pengendali melalui e-mel info@beztarakanov.ru.
8.2. Dokumen ini akan menggambarkan sebarang perubahan dalam dasar pemprosesan data peribadi oleh Pengendali. Polisi ini berlaku selama-lamanya sehingga diganti dengan versi baru.
8.3. Versi semasa Polisi dalam domain awam terletak di Internet di https://beztarakanov.ru/privacy-policy.

Tanpa Lipas

×